Фигури по митологични мотиви

Фигури по митологични мотиви
Изложба скулптури и рисунки с автор Антон Камбарев

Скулпторът Антон Камбарев представя изложбата “Фигури по митологични мотиви”. Ще бъдат показани дървени скулптури и рисунки с един общ източник на творческо вдъхновение - митологията. 
Кои са онези вечни теми и мотиви, които вълнуват въображението на човека от древността до ден днешен? Образите на владетели и герои, фантастични животни и богове - всички те населяват тъмните дебри на човешката душа и очакват да бъдат съживени чрез творчеството. 
Изложба и провеждане на уъркшоп 
Художествените произведения, които ще бъдат представени в изложбата са вдъхновени от различни митологични образи и мотиви, които произхождат от Древна Месопотамия и Гърция. Представените фигури и композиции са изработени от дърво, а авторските рисунки на Антон Камбарев ще бъдат оцветени от децата, които ще вземат участие в събитието.
Уъркшопът ще позволи на децата да изработят и свои собствени произведения, вдъхновени от древногръцката вазова живопис. 
За автора
Антон Добромиров Камбарев е завършил магистърска степен по скулптура в Националната художествена академия в град София в класа на проф. Крум Дамянов. Занимава се със скулптура и дърворезба. Има богат опит в творческата работа с различни материали - дърво, метал, камък, керамика и други. Организира изложби и участва симпозиуми в България.
Събитието
Събитието ще се проведе на 4 март от 18:30 часа в Образователно-творчески център Art Kid Box - Studio в гр. Пловдив, ул. Тодор Каблешков 18 /вход от ул.Йосиф Шнитер/. Входът е свободен. Събитието включва изложба и провеждане на уъркшоп. Уъркшопът е предназначен за деца от 6 до 12 годишна възраст.  


Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по програма: “Творчески стипендии” 2022 г.

Коментари

Популярни публикации