Изложба "Играй с изкуството"

Изложбата „ИГРАЙ С ИЗКУСТВОТО” 
на Антон Камбарев представя 
творчески изделия, вдъхновени от историята на изкуството
Скулпторът Антон Камбарев представя изложбата „ИГРАЙ С ИЗКУСТВОТО - Творчески изделия и игри, свързани с изкуството”. Експозицията ще бъде открита на 26 август от 18:30 часа в HAVA art place в Капана - квартал на творческите индустрии, гр. Пловдив.

Изложбата „ИГРАЙ С ИЗКУСТВОТО” на Антон Камбарев представя авторски художествени произведения, посветени на различни периоди от историята на изкуството: Праисторическо изкуство, Изкуството на Месопотамия, Египетско изкуство и Древногръцко изкуство. Историята на изкуството е отправна точка на творческата интерпретация на Антон Камбарев. 

Сред образите, които ще видим в изложбата са древните бизони от пещерата Алтамира в Испания, египетската богиня Бастет в образа на котка, древногръцката богиня на победата Нике, Немейският лъв и първият подвиг на Херкулес, бойните победи на асирийския владетел Ашурбанипал и много други. Авторът предлага един цялостен поглед върху изкуството - под формата на исторически препратки и визуални референции. 


Експозицията отразява неговия непринуден и любопитен поглед към големите периоди и теми в изкуството. Те са обединени от един общ източник на творческо вдъхновение – вечните образи и мотиви, които са вълнували човека от праисторически до ден днешен. 

Представени са фигури и композиции, изработени от дърво. В експозицията има заложен интерактивен механизъм за по-активното въвличане на публиката в процеса на създаване на произведенията. Всяка творба може да бъде разглобявана и отново сглобявана, може да се раздвижва и да заема различни позиции. Чрез този игрови момент посетителите могат активно да се включат в творческото пресътворяване на изкуството. Могат да поиграят с изкуството!

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма “ТВОРЧЕСКИ ИНИЦИАТИВИ в областта на театралното, танцовото, цирковото и визуалното изкуство 21 / Модул 1: Индивидуални проекти”.



Коментари

Популярни публикации